Supă-cremă de praz

În urmă cu câteva zile v-am oferit o reţetă delicioasă de ciorbă de praz în „viziunea“ chefului Andrei Ţandără. Astăzi, vă oferim varianta de supă-cremă.
Ingrediente
2-3 fire de praz (partea albă şi verde) 2-3 cartofi potriviţi ca mărime 1 morcov 1 căţel de usturoi 1 lingură de unt 2 linguri smântână nucşoară rasă mărar verde sare piper
Cum se prepară
Se spală bine prazul pentru a îndepărta orice urmă de nisip. Se curăţă cartofii, morcovul şi căţelul de usturoi. Se taie toate legumele rondele sau cubuleţe şi se pun la fiert cu apă şi un praf de sare.
Când legumele sunt bine pătrunse, se strecoară zeama şi se păstrează, iar legumele se pasează cu un blender sau se trec prin sită. Se adaugă peste piureul de legume zeama în care au
fiert, plus usturoiul zdrobit şi se lasă să dea în clocot.
Se adaugă untul, smântâna, se potriveşte gustul cu nucşoară rasă, sare, piper şi se ia vasul de pe foc. Se serveşte caldă, garnisită cu mărar verde.
sursa foto: profimedia