Supă-cremă de pui
Pentru momentele când vrei să alungi oboseala şi să ai pe masă bucate foarte gustoase şi uşor de pregătit, încearcă o supă-cremă de pui. Este foarte hrănitoare şi o poţi savura pe îndelete.
Ingrediente:
2 ½ căni supă de pui
1 ½ căni lapte
¾ cană făină
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper măcinat
1 căţel usturoi, mărunţit
1 linguriţă verdeaţă tocată, pentru decor/ patrunjel
½ cană cubuleţe de carne de pui, opţional
¼ linguriţă amestec de condimente (turmeric, fenicul, anason), opţional
Mod de preparare:
Combini supa de pui cu jumătate de cană de lapte într-o crăticioară, pe care o pui pe aragaz, la foc mic.
Între timp, într-un castron, amesteci făina, sarea, piperul şi usturoiul cu restul de lapte până obţii o cremă omogenă şi consistentă, pe care o torni în crăticioara de pe foc. Continui să mixezi 5-10 minute, până când amestecul se îngroaşă, fără să se formeze cocoloaşe. Este foarte important să păstrezi flacăra aragazului cât mai mică, pentru a obţine o consistenţă fină.
Decorezi supa-cremă cu verdeaţă tocată.
După preferinţe, poţi servi supa-cremă cu bucăţi de carne în ea sau ca atare. În funcţie de gust, îi poţi adăuga şi alte condimente precum turmeric, fenicul sau anason.
Sursa: pinchofyum.com