Supă-cremă de roşii

supa crema de rosii jpeg

Revigorantă şi slab calorică, roşia este vedeta salatelor şi este una dintre cele mai consumate legume. Constituie o sursă importantă de vitamina A, C şi E şi de carotenoide antioxidante, în special licopen, cel care îi conferă culoarea roşie. Sunt suficiente motive pentru a prepara o delicioasă supă-cremă de roşii.

Supă-cremă de roşii - Ingrediente

5 roşii mari bine coapte 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapă 1 căţel usturoi 200 g pâine uscată (sau pesmet întreg) 2 linguri ulei măsline 2 linguri oţet sare piper

Supă-cremă de roşii - Cum se prepară

Feliile de pâine uscată se lasă la înmuiat în apă. Între timp, se curăţă ceapa şi usturoiul, ardeiul se taie felii, iar castravetele se curăţă, se taie pe lungime şi se scot seminţele. Roşiile se opăresc şi se curăţă de pieliţă şi seminţe. Se pun legumele (cu excepţia unei roşii şi a unui sfert de castravete) în blender, împreună cu pâinea stoarsă, uleiul şi oţetul, şi se amestecă până se obţine un amestec omogen. Se condimentează cu sare şi piper şi se dă la rece două ore. Roşia şi castravetele păstrate se taie cubuleţe mici, cu care se ornează supa când este servită. Se poate servi caldă, cu o linguriţă de smântână.