Supă-cremă de roşii cu ierburi aromate

Una din aceste ierburi aromatice este oregano, o plantă de la care se studiază îndeosebi uleiul esenţial cu proprietăţi antiseptice, este utilă pentru digestie. Este o plantă aromatică, sacră în Egipt şi Indoa, unde este folosită ca afrodisiac, frunzele sale însoţind preparatele culinare. Vei simţi imediat aroma acestei plante imediat ce vei mâna din supa-cremă de roşii cu ierburi aromate.
Supă-cremă de roşii cu ierburi aromate - Ingrediente
1 kg roşii bine coapte 1 ceapă 1 praz 1 morcov 1 căţel de usturoi 1 l apă ierburi aromate oregano, busuioc, mentă) 1 lingură zahăr 4 linguri ulei (de măsline) 2 linguri parmezan ras sare
Supă-cremă de roşii cu ierburi aromate - Mod de preparare
Se curăţă zarzavaturile, se spală, se taie bucăţi şi se călesc cu puţin ulei, într-o cratiţă. Când încep să se înmoaie, se adaugă roşiile opărite în prealabil, curăţate de pieliţe şi tăiate cuburi. Se lasă să fiarbă împreună 10 minute. Se acoperă totul cu apă caldă, se condimentează cu sare, după gust, se adaugă ierburile aromate şi zahărul şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, aproximativ 15-20 de minute.Se trece totul prin sită, se diluează cu apă caldă, după dorinţă, se adaugă res-tul de ulei şi se lasă să dea în clocot.Se ia de pe foc, se presară deasupra busuioc sau mentă proaspătă, tocată mărunt, şi se serveşte rece, garnisită cu parmezan ras.