Supă-cremă de roşii cu smântână

supa crema de rosii cu smantana jpeg

Revigorantă şi slab calorică, roşia este vedeta salatelor de vară. Este una dintre cele mai consumate legume şi cu ea se pot prepara o mulţime de mâncăruri şi sosuri absolut delicioase. Un exemplu este această supă-cremă de roşii cu smântână, cu un gust absolut delicios.

Supă-cremă de roşii cu smântână - Ingrediente

1 kg roşii 2 morcovi 1 ardei gras 1 ceapă mare 200 g smântână 2 linguri ulei busuioc 1 ardei gras roşu pentru decor piper verde boabe pentru decor sare piper

Supă-cremă de roşii cu smântână - Cum se prepară

Se curăţă şi se spală toate legumele în afară de roşii, se toacă şi se pun la fiert în 2 litri de apă pentru 30 minute. Apoi se adaugă roşiile tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare şi se mai lasă să fiarbă încă 15 minute. Înainte cu 5 minute de a lua supa de pe foc, se adaugă sare, busuioc şi ulei. Apoi se pasează compoziţia cu mixerul sau se trece printr-o sită. Se serveşte caldă sau rece, asezonată cu smântână, ardei gras roşu tăiat fâşii şi piper zdrobit. Poftă bună! Ai preparat cea mai bună supă-cremă de roşii cu smântână!