Supă-cremă de roşii cu smântână

Revigorantă şi slab calorică, roşia este vedeta salatelor de vară. Este una dintre cele mai consumate legume şi cu ea se pot prepara o mulţime de mâncăruri şi sosuri absolut delicioase. Un exemplu este această supă-cremă de roşii cu smântână, cu un gust absolut delicios.
Supă-cremă de roşii cu smântână - Ingrediente
1 kg roşii 2 morcovi 1 ardei gras 1 ceapă mare 200 g smântână 2 linguri ulei busuioc 1 ardei gras roşu pentru decor piper verde boabe pentru decor sare piper
Supă-cremă de roşii cu smântână - Cum se prepară
Se curăţă şi se spală toate legumele în afară de roşii, se toacă şi se pun la fiert în 2 litri de apă pentru 30 minute. Apoi se adaugă roşiile tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare şi se mai lasă să fiarbă încă 15 minute. Înainte cu 5 minute de a lua supa de pe foc, se adaugă sare, busuioc şi ulei. Apoi se pasează compoziţia cu mixerul sau se trece printr-o sită. Se serveşte caldă sau rece, asezonată cu smântână, ardei gras roşu tăiat fâşii şi piper zdrobit. Poftă bună! Ai preparat cea mai bună supă-cremă de roşii cu smântână!