Supă cremă de spanac

Profită de abundenţa de spanac din pieţe şi prepară o delicioasă cremă de spanac!
Ingrediente
500 g spanac 1 lingură unt 1 linguriţă de făină 3 linguri smântână sare piper
Pentru garnitură
2 linguri caşcaval ras
Mod de preparare
Speli spanacul în mai multe ape şi îl fierbi în 2 l de apă cu sare. După câteva clocote, îl scurgi de apă (pe care nu o arunci) şi îl treci prin sită sau îl pasezi în blender.
Rumeneşti uşor făina în unt, stingi cu zeama în care a fiert spanacul, turnată puţin câte puţin, şi amesteci cu piureul de spanac. Completezi cu zeamă pentru a dilua până la
consistenţa unei supecremă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă 5-7 minute.
La sfârşit, adaugi smântâna şi serveşti cu pâine prăjită şi caşcaval ras pe răzătoarea cu ochiuri mici.