Supă cremă de spanac

crema spanac jpeg

Profită de abundenţa de spanac din pieţe şi prepară o delicioasă cremă de spanac!

Ingrediente

500 g spanac 1 lingură unt 1 linguriţă de făină 3 linguri smântână sare piper

Pentru garnitură

2 linguri caşcaval ras

Mod de preparare

Speli spanacul în mai multe ape şi îl fierbi în 2 l de apă cu sare. După câteva clocote, îl scurgi de apă (pe care nu o arunci) şi îl treci prin sită sau îl pasezi în blender.

Rumeneşti uşor făina în unt, stingi cu zeama în care a fiert spanacul, turnată puţin câte puţin, şi amesteci cu piureul de spanac. Completezi cu zeamă pentru a dilua până la

consistenţa unei supecremă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă 5-7 minute.

La sfârşit, adaugi smântâna şi serveşti cu pâine prăjită şi caşcaval ras pe răzătoarea cu ochiuri mici.