Supă-cremă de ţelină

supa crema telina jpeg

Cea mai bună supă pentru acest sfârşit de săptămână pe care să o împarţi cu cei dragi!

Ingrediente 4 linguri ulei 2 cepe tocate 4 ţeline de mărime potrivită 2 cartofi 4 mere tăiate cubuleţe 2 l supă de legume 100 ml smântână vegetală câteva frunze de salvie sare piper verdeaţă, după gust nucşoară, pentru decor

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa. După 5 minute adaugi ţelinele tăiate, merele, cartofii tăiaţi cubuleţe şi mai laşi pe foc, amestecând din când în când, 2-3 minute. Torni supa, asezonezi cu sare şi piper şi fierbi până se înmoaie ţelina. Strecori legumele, păstrezi zeama în care au fiert şi le pasezi cu blenderul. Torni din zeama păstrată atât cât vrei să fie de groasă supa.

Amesteci, apoi adaugi jumătate din smântână şi omogenizezi. Toci salvia şi o presari peste supă. La servire, adaugi în castroane smântână şi nucşoară rasă şi, dacă vrei, verdeaţă.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg