Supă-cremă de usturoi copt
Supele sunt ideale in sezonul rece deoarece sunt fierbinţi şi au puţine calorii. Iar supa-cremă de usturoi copt este deosebit de aromată.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de usturoi copt
2 căpăţâni de usturoi
2 conopide medii
1 lingură ulei
1 ceapă
800 ml apă
400 ml lapte
sare
piper
1 linguriţă oţet de mere
1 crenguţă cimbru
1 lingură ulei de măsline
Cum se prepară supa-cremă de usturoi copt
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Rupi conopida bucheţele, pe care le speli sub un jet de apă rece şi le scurgi. Pui conopida şi usturoiul întreg în tavă şi le dai la cuptor 30-40 de minute, până când conopida se rumeneşte.
Încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată. Adaugi conopida, apa, cimbrul şi laşi să fiarbă, vasul fiind acoperit, 20 de minute. Scoţi cimbrul şi pasezi conopida, apoi adaugi usturoiul descojit, torni laptele, oţetul de mere şi pasezi din nou. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti supa cu ulei de măsline.