Supă cu ciuperci

supa cu ciuperci jpeg

Cu câteva legume, o lingură de orez ori o mână de paste, poţi prepara cea mai bună supă cu ciuperci.

Ingrediente

3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 lingură orez 500 g ciuperci 3 linguri ulei 6 roşii bine coapte 100 ml supă legume 1 legătură pătrunjel sare piper

Mod de preparare

Dai rădăcinoasele prin răzătoare şi le pui la fiert în 2,5 l de apă. Separat, tai ciupercile, bine spălate, feliuţe, cu tot cu codiţe. Încingi uleiul şi pui la călit ceapa tăiată mărunt, adaugi usturoiul mărunţit, ciupercile, sare şi piper după gust, amesteci şi torni supa de legume. Laşi să fiarbă, acoperit, 10 minute, apoi le răstorni în oala cu legume. Adaugi orezul spălat, îl ţii să se fiarbă şi pui roşiile date prin răzătoare. După 10 minute, opreşti focul şi presari pătrunjelul.