Supă cu paste

supa paste jpeg

Poţi prepara această supă cu paste cu orice ocazie, şi pentru prânz dar şi pentru cină.

Ingrediente pentru supă cu paste

2 morcovi 100 g ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 100 g paste spirale 1 ceapă pătrunjel verde 2 linguri ulei sare piper 200 g smântână pentru garnisit

Mod de preparare pentru supă cu paste

Se pun doi litri de apă la fiert, se adaugă un praf de sare şi două linguri de ulei. Când clocoteşte apa, se adaugă zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate, ­după preferinţă. Se lasă să fiarbă. Separat, se fierb pastele în apă cu sare, apoi se strecoară şi se adaugă în oala cu supă. Se completează cu apă, dacă este cazul, şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se lasă să fiarbă împreună 5 minute şi se ia deoparte de pe foc. Supa cu paste se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi cu smântână adăugată direct în farfurie.