Supă cu perişoare

Ingrediente: 2 morcovi mari, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 păstârnac, 1 felie de ţelină, 1 ceapă, leuştean verde, frunze de pătrunjel verde, sare, piper, 400 g carne tocată, (de pui, curcan sau de amestec porc cu vită), 2 ouă, 1 ceapă, 2 linguri orez, 1 felie de pâine înmuiată în apă sau în lapte şi bine stoarsă, 2 linguri ulei, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 8 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică
Cureţi zarzavaturile, le speli, tai ceapa mărunt, rădăcinoasele bucăţi mari şi le fierbi în apă clocotită cu puţină sare până sunt bine pătrunse. Separat, amesteci carnea tocată cu pâinea în muiată în apă sau în lapte şi bine stoarsă, ceapa tocată fin, orezul opărit (bine scurs), ouăle bătute uşor, două linguri de ulei, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută, modelezi cu palmele ude perişoare mici, pe care le pui la fiert în supă. Când perişoarele sunt fierte, potriveşti gustul de sare şi de piper, adaugi verdeaţa, opreşti focul şi acoperi cu un capac pentru 5 minute. O serveşti simplă sau cu smântână.