Supă cu tăiţei

supa de taitei jpeg

Nimic nu poate înlocui la masa de prânz o supă gustoasă. Încearcă reţeta cu tăiţei, care te va cuceri pe loc.

Ingrediente

1 piept de pui 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 ceapă sare piper pătrunjel verde

Pentru tăiţei

1 ou

făină cât cuprinde

1 praf sare

Mod de preparare

Speli şi cureţi de pieliţe carnea de pui şi o pui la fiert în apă rece, cu un praf de sare. Spumuieşti de câte ori este nevoie şi adaugi legumele întregi, spălate şi curăţate. Când toate s-au fiert, iei de pe foc supa, o strecori, apoi o torni iar în oală, potriveşti gustul de sare şi piper şi opreşti focul. Pentru tăiţei, pregăteşti un aluat din făină, ou şi un praf de sare, îl frămânţi bine şi apoi îl laşi să se odihnească.

După 10 minute, întinzi o foaie subţire, pe care o tai după dorinţă. Laşi tăiţeii răsfiraţi pe planşetă, ca să se usuce puţin. Îi fierbi în apă cu sare, îi treci printr-un jet de apă rece şi-i torni în supă ca să capete gust. Serveşti cu pătrunjel verde.