Supă de cartof dulce şi quinoa

supa de cartof dulce si quinoa jpeg

Poate că nu eşti mare amator de supe creme sau astfel de combinaţii de genul acesta. Poate că nici quinoa nu-ţi place sau nu ştii ce este. Merită să încerci. Reţeta noastră te va convinge şi de data asta că varianta pe care ţi-o propunem este o idee bună pentru prânzul unei zile mohorâte, sau, de ce nu, a uneia însorite.

Ingrediente

2-3 cartofi dulci jumătate de ceapă, tocată 2 morcovi, tăiaţi 1 căţel usturoi, pisat 3 linguri ulei de măsline sare piper 900 ml supă de pui sau de legume 1 cană quinoa fiartă firimituri de pâine uscată sau coaptă 1 lingură de unt jumătate de cană de parmezan ras pătrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Cureţi şi tai cartofii în bucăţi mici. Le aşezi pe o foaie de copt şi asezonezi cu 2 linguri de ulei de măsline şi sare. Laşi să se rumenească 20 de minute. Sotezi ceapa, usturoiul şi morcovul cu restul de ulei până se mai înmoaie.

Adaugi cartoful şi torni supa. Amesteci şi laşi pe foc 20-30 de minute până când se înmoaie ingredientele. Foloseşti un blender sau mixer de mână pentru a obţine o compoziţie pasată, ca un piure. Asezonezi după gust, adaugi quinoa şi pui iar pe foc.

Topeşti untul, adaugi firimiturile şi laşi pe foc până capătă o culoare arămie. Adaugi parmezanul ras şi amesteci. Pui deasupra fiecărui bol de supă şi presari şi pătrunjel.

Sursa: www.noshingwiththenolands.com