Supă de cartofi cu smântână

supa de cartofi cu smantana jpeg

Ne plouă în gură numai când vedem poza

Ingrediente

8 cartofi mai mici 4 morcovi 2 cepe 1 ţelină mică 2 ardei graşi 100 g mazăre boabe 250 g smântână 3 linguri ulei sare piper apă

Mod de preparare

Speli legumele şi le cureţi. Ceapa şi ardeii graşi le tai mărunt, iar ţelina o dai prin răzătoarea mare. Dacă morcovii sunt mai mici, îi laşi întregi, iar dacă sunt mai mari îi tai fâşii pe lung.

Într-o oală, pui uleiul şi căleşti legumele, mai puţin mazărea, până se înmoaie. Torni 4 litri de apă şi laşi să fiarbă 20 de minute. Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă îi adaugi în supă şi îi laşi să fiarbă 15 minute, după care adaugi mazărea şi mai laşi 5 minute. Verifici dacă sunt fierţi cartofii, presari sare, piper, torni smântâna şi mai dai în câteva clocote. Se serveşte caldă.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg