Supă de cartofi cu smântână

Ne plouă în gură numai când vedem poza
Ingrediente
8 cartofi mai mici 4 morcovi 2 cepe 1 ţelină mică 2 ardei graşi 100 g mazăre boabe 250 g smântână 3 linguri ulei sare piper apă
Mod de preparare
Speli legumele şi le cureţi. Ceapa şi ardeii graşi le tai mărunt, iar ţelina o dai prin răzătoarea mare. Dacă morcovii sunt mai mici, îi laşi întregi, iar dacă sunt mai mari îi tai fâşii pe lung.
Într-o oală, pui uleiul şi căleşti legumele, mai puţin mazărea, până se înmoaie. Torni 4 litri de apă şi laşi să fiarbă 20 de minute. Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă îi adaugi în supă şi îi laşi să fiarbă 15 minute, după care adaugi mazărea şi mai laşi 5 minute. Verifici dacă sunt fierţi cartofii, presari sare, piper, torni smântâna şi mai dai în câteva clocote. Se serveşte caldă.