Supă de cartofi noi

supa cartofi noi jpeg

N-ai cumpărat încă măcar un kilogram de cartofi noi? Păi, ce mai altepţi! Dă fuga în piaţă şi apoi în bucătărie pentru a prepara o delicioasă supă de cartofi noi.

Ingrediente

500 g cartofi noi 4-5 bureţi uscaţi 2 linguri ulei 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 felie ţelină 1 ceapă 1/2 legătură pătrunjel verde sare piper 2 linguri zeamă de lămâie (opţional) smântână (opţional)

Cum se prepară

Se curăţă legumele. Se spală şi se taie după caz şi preferinţă. Se pun într-o oală cu uleiul încins şi se călesc uşor câteva minute. Când încep să se înmoaie, se adaugă bureţii hidrataţi în prea­labil şi tăiaţi bucăţele, cartofii tăiaţi felii groase, 3 litri de apă, sare, ­după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30 de

minute. Se potriveşte din nou gustul de ­sare şi piper şi se adaugă zeamă de lămâie (opţional). După 2-3 clocote, se ia vasul de pe foc, se pune pătrunjelul tocat, se lasă să se aromatizeze 5 minute şi se serveşte supa caldă. Opţional, se poate adăuga smântână direct în farfurie.