Supă de cartofi noi

supa cartofi noi rece jpeg

Nu ştim dacă ai gătit vreodată această supă de cartofi noi, dar dacă este pentru prima dată, îţi garantăm că te vei îndrăgosti de ea şi nu vei rata nici o primăvara pentru a o prepara.

Ingrediente

500 g cartofi noi 1 ceapă 500 ml lapte 4 linguri smântână 1 legătură mărar verde sare

Mod de preparare

Într-un litru de apă fierbi ceapa tăiată bucăţi, aproximativ 15 minute. Adaugi cartofii curăţaţi de coajă, tăiaţi cubuleţe, lăsând câţiva întregi. Potriveşti de sare, după gust, şi laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute. Strecori zeama, zdrobeşti cartofii tăiaţi, păstrându-i în continuare pe cei întregi. Torni peste piureul de cartofi zeama strecurată, subţiezi cu lapte şi după două-trei clocote dai vasul deoparte de pe foc. Adaugi mărarul tocat mărunt. Serveşte supa caldă, adăugând smântâna la masă.