Supă de ceapă
Supele sunt întotdeauna alegerea cea mai bună atunci când vrei să mănânci ceva uşor şi sănătos.
Dificultate mică Preparare 140' Pentru 4 porţii
Ingrediente
1,5 l supă pui sau vită
5 cepe mari
100 ml vin alb sec
1 lingură făină
200 g caşcaval
4 felii pâine
sare
piper
cimbru
ulei
Mod de preparare
Cureţi ceapa, o tai felii subţiri şi o pui la călit într-o oală adâncă încinsă cu ulei. O laşi pe foc până se înmoaie, amestecând continuu.
Adaugi sarea, piperul, cimbrul şi le caramelizezi, la foc tare. Adaugi vinul, laşi câteva clocote fără să amesteci, presari făina şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe. Torni supa şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ o oră şi jumătate, până scade zeama şi supa arată mai mult ca o tocană. Când supa e gata, o torni în vase termorezistente.
Pui peste fiecare porţie câte o felie de pâine şi caşcavalul dat prin răzătoare. Dai bolurile la cuptorul preîncălzit şi ţii până se rumeneşte caşcavalul.
sursa foto: Profimedia