Supă de ceapă

Onion Soup with Chicken Meat jpeg

Supele sunt întotdeauna alegerea cea mai bună atunci când vrei să mănânci ceva uşor şi sănătos.

Dificultate mică Preparare 140' Pentru 4 porţii

Ingrediente

1,5 l supă pui sau vită

5 cepe mari

100 ml vin alb sec

1 lingură făină

200 g caşcaval

4 felii pâine

sare

piper

cimbru

ulei

Mod de preparare

Cureţi ceapa, o tai felii subţiri şi o pui la călit într-o oală adâncă încinsă cu ulei. O laşi pe foc până se înmoaie, amestecând continuu.

Adaugi sarea, piperul, cimbrul şi le caramelizezi, la foc tare. Adaugi vinul, laşi câteva clocote fără să amesteci, presari făina şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe. Torni supa şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ o oră şi jumătate, până scade zeama şi supa arată mai mult ca o tocană. Când supa e gata, o torni în vase termorezistente.

Pui peste fiecare porţie câte o felie de pâine şi caşcavalul dat prin răzătoare. Dai bolurile la cuptorul preîncălzit şi ţii până se rumeneşte caşcavalul.

sursa foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg