Supă de ceapă

Găteşte o supă de ceapă gustoasă din ingrediente aromate şi savuroase.
Ingrediente: 4 cepe, 3 linguri ulei de măsline, ½ l supă de legume, 1 lingură făină, 100 g caşcaval ras, 4 felii de pâine albă, 1 vârf de cuţit de nucşoară, sare, piper
Număr porţii: 2 Timp de preparare: 40 min Dificultate: mică
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai felii şi o căleşti în ulei bine încins până devine aurie. Adaugi făina desfăcută cu puţină supă şi, când începe să se îngroaşe, adaugi supa de zarzavat, condimentele şi laşi să fiarbă 30 de minute, acoperită cu un capac.
Între timp, prăjeşti feliile de pâine într-o tigaie şi, când sunt rumenite uşor pe ambele părţi, le transferi într-o formă. Le presari cu caşcaval şi le dai la cuptor pentru câteva minute, până se topeşte acesta. Scoţi pâinea, o tai pătrate sau triunghiuri, le pui în boluri sau farfurii adânci şi torni peste ele supa fierbinte. Serveşti imediat.