Supă de ceapă cu caşcaval

supa de ceapa cu cascaval jpeg

Se zice că o supă de ceapă cu caşcaval pregătită aşa cum trebuie este o experienţă care merită repetată. Dacă nu ne crezi, încearcă reţeta noastră de supă de ceapă cu caşcaval pe care o poţi prepara în mai puţin de o oră, şi pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Supă de ceapă cu caşcaval - Ingrediente (4 porţii)

2 l supă de pui 2 linguriţe cimbru 100 g unt 2 foi dafin 1 kg ceapă 1 lingură ulei de măsline 100 g caşcaval ras câteva felii de baghetă prăjită la cuptor sare piper

Supă de ceapă cu caşcaval - Cum se prepară

Într-o oală se topeşte untul amestecat cu uleiul şi se călesc ceapa tocată fideluţă cu o linguriţă de cimbru şi dafinul, la foc mic. Se adaugă puţină apă şi după aproximativ 20 de minute, când s-a înmuiat ceapa, se toarnă supa şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se condimentează cu sare, piper şi restul de cimbru.

Se pune supa în boluri, se aşază deasupra pâine prăjită, se presară caşcavalul ras şi se dau bolurile la cuptor pentru 5 minute. Supa se poate servi şi fără să introduci bolurile la cuptor.