Supă de ceapă cu caşcaval
Se spune despre ceapă că este un veritabil aliment-medicament. Proprietăţile sale antioxidante şi dezacidifiante contribuie la încetinirea îmbătrânirii organismului. Prepară şi tu o delicioasă supă de ceapă cu caşcaval.
Supă de ceapă cu caşcaval - Ce ai nevoie
500 g ceapă albă 2,5 l supă de carne strecurată (sau supă de oase) 1 franzelă 200 g caşcaval 50 g unt 1 lingură rasă de făină sare piper
Supă de ceapă cu caşcaval - Cum se prepară
Se curăţă ceapa, se spală, se taie felii subţiri şi se căleşte cu untul într-o tigaie neaderentă, amestecând mereu până se înmoaie. Se adaugă făina, se amestecă bine şi se căleşte în continuare până începe să devină aurie.Se toarnă supa fierbinte peste ceapa călită şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Supa se repartizează în castroane termorezistente având capacitatea unei porţii.Separat, se taie franzela felii subţiri, se prăjesc şi se aşază câte două felii în fiecare castron. Se presară caşcaval ras deasupra şi se introduc la cuptor pentru circa 15 minute. Se servesc imediat.