Supă de ciuperci cu smântână

supa de ciuperci cu smantana jpeg

Această supă de ciuperci cu smântână este o combinaţie de gusturi şi arome felurite, apetisante şi ademenitoare. O porţie din această supă este binevenită atât la prânz cât şi la cină, pentru că este foarte uşoară, dar, în acelaşi timp, săţioasă.

Supă de ciuperci cu smântână - Ingrediente (6 porţii)

350-400 g ciuperci proaspete 1 ţelină potrivită 2 morcovi mari 2 cepe mari 1 păstârnac 2 ardei 450 g carcase pui 1 linguriţă piper boabe 1 frunză dafin 200 ml smântână 50 g unt 1 gălbenuş 2 ½ l apă pătrunjel busuioc verde pentru decor sare crutoane

Supă de ciuperci cu smântână - Mod de preparare

Cureţi de coajă ciupercile, ţelina, morcovii, cepele, păstârnacul şi ardeii de seminţe. Apoi speli bine carcasele de pui, pătrunjelul şi legumele. Tai feliuţe ciupercile şi bucăţi mai mari legumele.

Pui la fiert într-o oală, timp de o oră, carcasele de pui, ţelina, morcovii, cepele, păstârnacul, ardeii, tijele de pătrunjel, boabele de piper şi frunza de dafin.

Scoţi legumele, carcasele de pui şi verdeaţa din oală şi adaugi ciupercile călite în prealabil în unt. Potriveşti supa de sare şi mai laşi la fiert 10 minute.

Separat, amesteci cu un tel gălbenuşul cu smântâna şi un polonic de supă fierbinte. Dai de pe foc oala şi amesteci supa până când se omogenizează. Serveşti supa caldă în boluri, cu crutoane şi ornată, dacă vrei, cu busuioc verde.

foto: profimedia