Supă de ciuperci în pâine

supa ciuperci paine jpeg

Preparate cu carne sau doar cu legume, supele sunt delicioase şi hrănitoare. Prepară o supă de ciuperci în pâine şi serveşte-o celor dragi. Va fi un gust de neuitat, căruia nimeni nu va putea să-i reziste.

Supă de ciuperci în pâine - Ingrediente

300 g ciuperci proaspete 1 morcov 200 g cartofi 100 g rădăcină de pătrunjel 30 g unt 1 lingură făină 1 ceapă 2-3 căţei usturoi sare piper chimen măghiran

Supă de ciuperci în pâine - Mod de preparare

Căleşti în unt ceapa tocată mărunt, adaugi morcovul şi rădăcina de pătrunjel, date pe răzătoare, ciupercile spălate bine şi tăiate felii şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Stingi cu 3 litri de apă, condimentezi cu sare, piper şi chimen, după gust, şi laşi să fiarbă la foc mic până se înmoaie legumele. Pisezi usturoiul, îl adaugi în supă şi condimentezi cu măghiran, după gust. Pui făina diluată în apă rece, laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ cinci minute şi mai adaugi apă dacă ţi se pare că supa este prea groasă. O serveşti imediat în pâinici de casă scobite de miez. Poftă bună la cea mai buină supă de ciuperci în pâine!