Supă de ciuperci şi praz
Aceasta supa de ciuperci cu praz am gătit-o chiar ieri şi ni s-a părut delicioasă. Iar prazul imprimă un gust dulceag, binevenit în această supă.
Ingrediente
300 g ciuperci albe 2 cuburi concentrat cu gust de ciuperci 2 cartofi mari 200 g păstârnac şi morcov ½ praz 30 g unt 50 g făină 1 ceapă 100 ml lapte 2 căţei de usturoi sare pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Se dizolvă cele două cuburi în 1,2 litri de apă şi se fierb. Se adaugă rădăcinoasele curăţa te şi tăiate cuburi, cartoful, ciu¬percile tăiate şi prazul. Se po¬triveşte de sare şi se lasă să fiar¬bă până ce toate legumele s-au înmuiat.
Se căleşte ceapa în unt, se adaugă făină şi se stinge cu lapte. Acest sos se toarnă în oală peste legume şi se lasă să dea un fiert. După ce totul e fiert, se adaugă peste supa de ciuperci cu praz usturoiul presat. Se aduce la masă cu pătrunjel.
Ciorba de legume cu bors de casa
Ciorba de legume cu bors de casa
Ciorba de curcan cu taitei de casa
Ciorba de curcan cu taitei de casa
sursa foto: Photoland/ImageFood