Supă de conopidă

5 porţii
Dificultate medie
1 h
Ingrediente
1 conopidă ruptă bucheţele
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 ardei iute
1 morcov
2 cartofi
1 ţelină
1 lingură ulei
sare
piper
100 g şuncă de Praga
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Speli conopida sub jet de apă. Speli şi cureţi restul legumelor şi le tai mărunt. Încingi uleiul şi le căleşti, mai puţin cartofii, adaugi sare şi piper, după gust şi torni 2,5 l de apă. Adaugi conopida, cartofii şi fierbi până se înmoaie legumele. Dai deoparte câteva bucheţele de conopidă, iar restul legumelor le pui în blender şi le pasezi. Aşezi din nou oala pe foc şi pui şunca tăiată, ardeiul iute făcut rondele, bucheţelele de conopidă şi ţii câteva clocote ca să se combine aromele. Serveşti supa cu zeamă de lămâie, după gust.