Supă de găină cu tăiţei

supa cu taitei jpeg

Un meniu perfect pentru acest sfârşit de săptămână poate începe cu această supă de găină cu tăiţei.

Ingrediente

1 piept de găină 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 ceapă sare piper pătrunjel verde

Pentru tăiţei

1 ou

făină cât cuprinde

1 praf de sare

Mod de preparare

Speli şi cureţi de pieliţe carnea şi o pui la fiert în apă rece, cu un praf de sare. Spumuieşti de câte ori este nevoie şi adaugi legumele întregi, spălate şi curăţate. Când toate s-au fiert, iei de pe foc supa, o strecori, ca zeama să devină clară, apoi,o torni iar în oală, potriveşti gustul de sare şi piper şi opreşti focul.

Pentru tăiţei, pregăteşti un aluat din făină, ou şi un praf de sare, îl frămânţi bine şi apoi îl laşi să se odihnească. După 10 minute, întinzi o foaie subţire, pe care o tai după dorinţă. Laşi tăiţeii răsfiraţi pe planşetă, ca să se usuce puţin. Îi fierbi în apă cu sare, îi treci printr-un jet de apă rece şi-i torni în supă, ca să capete gust.

Serveşti cu pătrunjel verde.