Supă de găluşte cu pipote

supă dietetică cu găluşte jpeg

Dă startul unui meniu reuşit cu această supă de găluşte cu pipote, pe care o poţi prepara pentru cei dragi foarte rapid. Iar când vine vorba de gust, nu mai e loc de comentarii! Toate lumea o va aprecia şi va mai cere încă o porţie cu siguranţă!

Supă de găluşte cu pipote - Ingrediente (6 porţii)

500 g pipote de pui 3 morcovi 2 cartofi 1/2 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 2 ouă 3 linguri ulei 10 linguri de griş sare pătrunjel leuştean

Supă de găluşte cu pipote - Mod de preparare

Speli pipotele, le cureţi de pieliţe şi grăsime şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce iei spuma, adaugi zarzavaturile tăiate şi o tijă de leuştean. Laşi să fiarbă încă 15-20 de minute (până sunt gata carnea şi zarzavaturile). Strecori supa şi pui din nou la foc. Laşi deoparte pipotele. Mai completezi cu apă clocotită, dacă e cazul.

Prepari găluştele astfel: freci cele 2 ouă cu un praf de sare şi cu 3 linguri de ulei, la care adaugi grişul în ploaie. Iei din amestec câte o lingură, pe care o pui imediat în supa de pe foc. Atenţie: apa să nu fiarbă foarte tare, pentru că se vor sparge găluştele. Le fierbi aproximativ 15 minute. La început, este bine să le încerci. Către finalul preparării, adaugi în supă verdeaţa tocată şi potriveşti de sare. Supa o poţi servi simplă sau cu carne, cu verdeaţă tăiată mărunt deasupra!