Supa de kimchi. O reţetă delicioasă, din Coreea

1 supa de kimchi jpg jpeg

Budae chigae sau supa de kimchi este supa de armată, care a fost inventată, de altfel, în Războiul Coreean din 1950-1953. În vremea războiului, soldaţii au inventat o supă cu ingrediente de toate culorile, care a rămas una dintre cele mai delicioase preparate coreene. Iată o reţetă interesantă şi delicioasă, pe care să o încerci când vrei ceva deosebit.

O porţie de budae chigae este excelentă mai ales când este frig şi merge să consumi ingrediente mai grase, asta în cazul în care alegi să pui şi carne de pors cu grăsime.

Ce se pune în Supa de kimchi?

- o mână de kimchi, care trebuie să fie bine copt şi tăiat

- 8-10 cârnăciori de bere

- 1 ceapă

- jumătate de ramyun (paste din Coreea instant)

- jumătate de conservă de ton

- praz

- 2 polonice de zeamă de la kimchi

- sare

- în plus se mai pot adăuga: carne de porc tăiate în bucăţi, ciuperci, brânză toffu, tteok

Cum se prepară delicioasa Supă de kimchi:

Se ia o oală încăpătoare, în care se pun 500 de ml de apă la fiert. Apoi se adaugă toate ingredientele, mai puţin prazul, care fierbe imediat. Carnea de porc, dacă puneţi, ar fi bine să aibă bucăţi mai grase. Sunt super delicioase, chiar dacă nu sunt neapărat cele mai sănătoase sau bune pentru cine ţine la siluetă.

Se fierbe totul cam 10 minute la foc potrivit. Se adaugă ramyun-ul sau orice paste instant coreene. Se sărează şi se pun la final prazul şi tofu, dacă este cazul. Aroma supei este dată de pudra de boia din plicul pastelor. Se poate pune şi separat. Este excelentă. Merge foarte bine cu o porţie de orez dar este la fel de bună şi cu pâine prăjită sau goală.

Pentru cine nu este obişnuit cu supele instant coreene, trebuie să ştie că sunt foarte gustoase, picante şi aromate. Nu sunt cele mai sănătoase, dar sunt delicioase. Din când în când, nu strică o combinaţie ciudată de arome coreene cu ingrediente americane. Ingredientele folosite în această supă de soldaţi erau aduse în mare parte din SUA. Spor la treabă şi poftă bună!