Supă de legume

E momentul să ne revenim după atâta carne şi mâncăruri grele şi vă propunem un meniu ceva mai uşor: pentru început o delicioasă supă de legume, tocmai potrivită.
Ce ai nevoie
1 dovlecel zucchini potrivit ca mărime 1 ceapă mare 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 felie de ţelină 2 linguri ulei 200 ml pulpă de roşii (conservă) pătrunjel verde busuioc verde sare piper
Cum se prepară
Se curăţă legumele pentru supa de legume , se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în două linguri de ulei bine încins şi 2-3 linguri de apă, până se înmoaie. Se adaugă 3 l de apă caldă, puţină sare şi se lasă să fiarbă, sub capac, la foc mic circa 20 de minute până când toate legumele sunt bine pătrunse.
Se adaugă pulpa de roşii, se potriveşte gustul de sare, piper şi se lasă să fiarbă încă 10 minute. Se opreşte focul, se adaugă verdeaţa tocată mărunt, se acoperă cu capac şi se lasă să se aromatizeze 10 minute înainte de a fi servită cu crutoane de
rumenite în cuptor. Dacă se preferă gustul acrişor, se poate adăuga în această
un pic de zeamă de lămâie, după gust.
sursa foto: Shutterstock