Supă de legume

supa legume jpeg

E momentul să ne revenim după atâta carne şi mâncăruri grele şi vă propunem un meniu ceva mai uşor: pentru început o delicioasă supă de legume, tocmai potrivită.

Ce ai nevoie

1 dovlecel zucchini potrivit ca mărime 1 ceapă mare 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 felie de ţelină 2 linguri ulei 200 ml pulpă de roşii (conservă) pătrunjel verde busuioc verde sare piper

Cum se prepară

Se curăţă legumele pentru supa de legume , se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în două linguri de ulei bine încins şi 2-3 linguri de apă, până se înmoaie. Se adaugă 3 l de apă caldă, puţină sare şi se lasă să fiarbă, sub capac, la foc mic circa 20 de minute până când toate legumele sunt bine pătrunse.

supa de legume

Se adaugă pulpa de roşii, se potriveşte gustul de sare, piper şi se lasă să fiarbă încă 10 minute. Se opreşte focul, se adaugă verdeaţa tocată mărunt, se acoperă cu capac şi se lasă să se aromatizeze 10 minute înainte de a fi servită cu crutoane de

pâine de casa

rumenite în cuptor. Dacă se preferă gustul acrişor, se poate adăuga în această

supă de legume

un pic de zeamă de lămâie, după gust.

sursa foto: Shutterstock

Paste cu pui si legume

Paste cu pui si legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa