Supă de legume

Supa jpeg

Supa de legume, un preparat ideal pentru masa de prânz. Să ai poftă!

Ingrediente:

1 dovlecel zucchini potrivit ca mărime 1 ceapă mare 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 felie de ţelină 2 linguri ulei 200 ml pulpă de roşii (conservă) pătrunjel verde busuioc verde sare piper

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în două linguri de ulei bine încins şi 2-3 linguri de apă, până se înmoaie. Se adaugă 3 l de apă caldă, puţină sare şi se lasă să fiarbă, sub capac, la foc mic circa 20 de minute până când toate legumele sunt bine pătrunse. Se adaugă pulpa de roşii, se potriveşte gustul de sare, piper şi se lasă să fiarbă încă 10 minute. Se opreşte focul, se adaugă verdeaţa tocată mărunt, se acoperă cu capac şi se lasă să se aromatizeze 10 minute înainte de a fi servită cu crutoane de pâine rumenite în cuptor. Dacă se preferă gustul acrişor, se poate adăuga zeamă de lămâie, după gust.