Supă de legume cu fidea

Supele sunt ideale vara. Te hidratează din plin, sunt uşoare şi foarte gustoase. Încearc-o pe cea cu legume şi fidea. Iată ce uşor se prepară!
Ingrediente: 2 cepe potrivite, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 rădăcină de păstârnac, 2 cartofi, 150 g fidea, 2,5 l apă, 1/2 legătură mărar, 4 linguri de ulei, sare, piper
Dificultate: mică Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 6
Mod de preparare
Cureţi şi speli legumele. Tai cubuleţe morcovii, dovlecelul şi cartofii. Pui apa într-un vas, adaugi ceapa şi păstârnacul întregi, apoi morcovul tăiat cubuleţe. Laşi să fiarbă cu ulei şi puţină sare la foc mediu, până se înmoaie puţin legumele.
Scoţi ceapa şi păstârnacul din vas, adaugi dovlecelul, cartofii şi mai laşi la fiert 15 minute. Adaugi fideaua în ultimele minute de fierbere. Pui sarea şi piperul după gust şi opreşti
focul. Speli sub jet de apă mărarul, îl toci fin şi îl presari în supă. Acoperi cu un capac.