Supă de legume cu găluşte

supa legume galuste jpeg

Ce răsfăţaţi ne mai simţeam în copilărie când mama sau bunica ne făcea o supă de legume cu găluşte.

Ingrediente pentru supă de legume cu găluşte

3 cartofi 1 morcov mare 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 linguri ulei sare

1 ou

3 linguri griş

1 praf de sare

crutoane

Mod de preparare pentru supă de legume cu găluşte

Se curăţă şi se spală ­legumele, se taie bucăţi mari, iar ceapa se lasă întreagă, pentru a fi scoasă mai uşor după ce fierbe. Legumele se fierb în apă cu puţină sare şi cu o lingură de ulei, până sunt bine pătrunse. Ceapa se scoate şi se aruncă, apoi se strecoară supa şi se pune din nou la fiert. Separat, se ­bate albuşul cu un praf de sare ­într-un castronel, se adaugă gălbenuşul şi treptat grişul, ­până capătă consistenţa unei smântâni groase. Se ia cu linguriţa, înmuiată în apă rece, din compoziţia de griş şi se pune încet în supa care fierbe la foc mic.

Când se ridică găluştele deasupra, se potriveşte gustul de sare, se adaugă puţină apă rece, se acoperă oala cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute, ­până când găluştele îşi dublează ­volumul şi devin pufoase. Supa se serveşte caldă, adăugând în farfurie şi legumele fierte. Supa de legume cu găluşte se poate servi şi cu crutoane prăjite.