Supă de legume cu paste scurte

Prepară pentru acest weekend o delicioasă supă de legume cu paste scurte, deasă şi săţioasă, o adevărată desfătare.
Ingrediente
2 morcovi 3 dovlecei ½ ţelină 1 ceapă 1 cartof 1 legătură pătrunjel ulei de măsline 1 legătură ceapă verde (sau 1 praz) 200 g paste scurte sare piper
Mod de preparare
Cureţi legumele şi le speli. Toci mărunt ceapa, iar morcovii, dovleceii şi ceapa verde îi tai rondele. Feliezi sau tai cuburi cartoful şi ţelina. Căleşti în puţin ulei ceapa, adaugi apoi morcovii şi ţelina şi, după 5 minute, le acoperi cu apă fierbinte. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă. Adaugi cartofii şi după 15 minute dovleceii şi ceapa verde sau prazul. Înainte să opreşti focul, adaugi pastele fierte separat, mai laşi să dea câteva clocote, opreşti focul şi presari pătrunjelul. Poţi servi cu smântână.