Supă de legume cu paste şi afumătură

supa de legume cu afumatura jpeg

Este o reţetă pentru o supă săţioasă, mai groasă! Această supă de legume cu paste şi afumătură poate fi preparată chiar şi pentru o cină mai săţioasă! Poţi folosi şuncă afumată sau chiar costiţă afumată, depinde de gustul tău. Pastele trebuie să fie scurte şi mici, de tipul „melcişorilor“.

Supă de legume cu paste şi afumătură - Ingrediente

3 morcovi 1 ţelină mică 1 ceapă ¼ varză mică 200 g şuncă afumată 125 g smântână 1 lingură făină 100 g paste câteva fire de tarhon sare

Supă de legume cu paste şi afumătură - Cum se preapară

Zarzavatul curăţat şi spălat se pune la fiert în apă cu sare. La primul clocot, se adaugă ceapa tăiată şi varza. Se lasă la foc mic 30 minute, apoi se strecoară supa. Şunca se prăjeşte puţin şi se pune în supă, se adaugă pastele şi se mai lasă câteva minute la foc potrivit. Se amestecă smântâna cu făina, se subţiază cu supa răcită şi se toarnă în supă. Supă de legume cu paste şi afumătură se condimentează cu tarhon.