Supă de legume cu perişoare
Ce-ar fi supa ori ciorba fără leuştean? Acea aromă inconfundabilă şi atrăgătoare, deasupra unui bol fierbinte de ciorbă ori de supă care te cheamă la masă de fiecare dată. Presară şi tu pătrunjel proaspăt deasupra acestei supe de legume cu perişoare pregătită pentru cei dragi.
Supă de legume cu perişoare - Ingrediente
2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 felie de ţelină 1 ceapă leuştean verde frunze de pătrunjel verde sare piper
400 g carne tocată (de pui, curcan sau de amestec porc cu vită)
2 ouă
1 ceapă
2 linguri orez
1 felie de pâine înmuiată în apă sau în lapte şi bine stoarsă
2 linguri ulei
sare
piper
Supă de legume cu perişoare - Mod de preparare
Cureţi zarzavaturile, le speli, tai ceapa mărunt, rădăcinoasele bucăţi mari şi le fierbi în apă clocotită cu puţină sare, până sunt bine pătrunse. Separat, amesteci carnea tocată cu pâinea înmuiată în apă sau în lapte şi bine stoarsă, ceapa tocată fin, orezul opărit (bine scurs), ouăle bătute uşor, două linguri de ulei, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută, modelezi cu palmele ude perişoare mici, pe care le pui la fiert în supă. Când perişoarele sunt fierte, potriveşti gustul de sare şi de piper, adaugi verdeaţa, opreşti focul şi acoperi cu un capac pentru 5 minute. O serveşti simplă sau cu smântână.