Supă de legume cu perişoare de pui
Supele preparate după reţete moştenite din familie au gustul acela familiar de care nu te poţi despărţi. Noi am preparat această reţetă de supă de legume cu perişoare de pui după o reţetă a mamei unei colege şi am simţit un gust inconfundabil al acelei supe preparată în casă, cu tot dragul, pentru cei dragi.
Supă de legume cu perişoare de pui - Ingrediente
2 cartofi 3 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 1 felie de ţelină 2 linguri ulei
250 g piept de pui
2 ouă
1 lingură orez
sare
piper
pătrunjel verde
Supă de legume cu perişoare de pui - Cum se prepară
Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţi mari sau după dorinţă, numai ceapa se lasă întreagă. Se pun la fiert când clocoteşte apa, se adaugă un praf de sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cu capac, până când legumele sunt bine pătrunse. Se strecoară supa, păstrând legumele calde, doar ceapa se aruncă. Supa se pune din nou la fiert. Separat, se toacă pieptul de pui, se adaugă orezul spălat bine, ouăle, sare şi piper, după gust, şi se omogenizează compoziţia. Se formează perişoare şi se pun în supă. Se lasă la fiert, la foc mic, circa 15-20 de minute. La supa de legume cu perişoare de pui se adaugă şi legumele scoase şi se garniseşte cu pătrunjel verde tocat.