Supă de linte

O supă fierbinte şi hrănitoare, o sursă de proteine pentru sezonul rece.
Ingrediente:
350 g linte galbenă
2 morcovi
½ ţelină
2 cartofi
1 ceapă
½ ardei roşu
2 căţei usturoi
câteva fire pătrunjel
sare
piper
chimion
coriandru
3 linguri ulei
3 l apă clocotită
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii, ţelina, cartofii şi ardeiul le tai cubuleţe şi le pui la călit în ulei până se înmoaie.
Între timp, speli lintea şi o laşi să se scurgă. Torni apa clocotită peste legume, apoi adaugi lintea. Când supa începe să clocotească, va forma o spumă pe care o îndepărtezi cu spumiera de câte ori este nevoie. Condimentezi cu sare, piper, coriandru şi chimion, după gust. Pui şi usturoiul pisat.
Laşi supa să fiarbă aproximativ 20 de minute, până e gata lintea. La final, adaugi pătrunjelul tocat.
FOTO: Profimedia