Supă de mărar cu găluşte

O supă pe care o poţi mânca şi rece, de la frigider, potrivită pentru zilele de vară călduroase. Ai nevoie de câteva ingrediente, pe care cu siguranţă le ai acasă. O poţi servi cu crutoane sau pâine prăjită la cuptor, cu usturoi şi brânză.
Ingrediente: 50 g unt, 1 lingură făină, 1 gălbenuş, 100 ml smântână, 2 legături de mărar, 1 l apă caldă, sare
Pentru găluşte: 1 ou plus, 1 albuş, 2 linguri griş, un praf de sare
Mod de preparare: Rumeneşti uşor făina în unt, adaugi mărarul tocat mărunt şi stingi cu 1 l de apă caldă. Condimentezi cu sare, după gust, şi laşi să fiarbă 5 minute. Separat, baţi oul întreg plus un albuş cu un praf de sare, adaugi grişul şi amesteci bine.
Cu ajutorul unei linguriţe modelezi găluşte din compoziţia de griş, pe care le fierbi în supă 10 minute. Freci gălbenuşul rămas cu smântâna şi dregi supa. După 2-3 clocote, dai supa deoparte şi o serveşti.