Supă de mazăre cu crutoane

supa de mazare jpeg

Află reţeta pentru o supă uşoară cu crutoane gustoase cu brânză la cuptor.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă de mazăre cu crutoane:

Pentru supă:

450 g mazăre

1 ceapă mică, tocată

2 morcovi medii, curăţaţi şi tăiaţi cuburi mici

2 tulpini de ţelină, tocate

2 linguri ulei de măsline

2 foi de dafin

1 linguriţă de sare

piper negru măcinat

1,5 litri de apă

Pentru crutoane:

4 felii de pâine, tăiate în cubuleţe

2 linguri ulei de măsline

110 g caşcaval afumat sau mozzarella, tăiat/ă în felii subţiri

Cum găteşti supă de mazăre cu crutoane:

Pune mazărea într-o oală. Adaugă ceapa, morcovii, ţelina, uleiul, foile de dafin, sare, piper. Adaugă apa, acoperă şi lasă să fiarbă până când mazărea s-a înmuiat. Amestecă şi gustă pentru a vedea dacă mai este nevoie de sare şi piper. Încălzeşte cuptorul. Într-un castron mediu amestecă pâinea cu ulei de măsline.

Transferă acest amestec pe o tavă de cuptor. Pune caşcavalul sau brânza pe jumătate din bucăţile de pâine. Rumeneşte pâinea până când caşcavalul sau brânza s-a topit, iar atunci pune bucăţile cu brânză peste cele fără brânză şi rumeneşte până devin aurii-maronii. Serveşte-le fierbinţi cu supa.

Sursa: https://www.thekitchn.com