Supă de mazăre cu jambon

Ştim că te bucuri de mazărea nouă, deşi e mai migăloasă pentru că trebuie curăţată (dar o poţi găsi şi gata curăţată) aşa că avem o reţetă de supă pentru tine.
Ingrediente
200 g boabe de mazăre 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 2-3 cartofi noi 1 ceapă potrivită 2 linguri ulei 200 g de jambon sare piper
Preparare
Cureţi zarzavaturile, le speli, le tai, după caz, şi le căleşti câteva minute în ulei bine încins, adăugând 2 linguri de apă şi amesteci permanent să nu se lipească. Când zarzavaturile încep să se înmoaie, adaugi mazărea, 600 ml apă caldă şi laşi totul să fiarbă 15-20 de minute. Potriveşti gustul de sare şi piper şi dai vasul deoparte de pe foc. Prăjeşti jambonul tăiat felii subţiri şi serveşti supa cu jambon prăjit şi, după gust, şi cu pâine prăjită.