Supă de orez cu legume

Chiar dacă e vară şi cald afară, tot simţi uneori nevoia să sorbim dintr-o supă sau ciorbă. Iată ce idee avem noi, de supă de orez cu legume. Arome şi texturi deosebite, de vară, combinate într-un preparat simplu.
Supă de orez cu legume - Ingrediente (4 porţii)
300 g orez alb cu bobul lung 2 l apă 1 dovlecel 1 ceapă 3 morcovi 1 tulpină de ţelină 2-3 linguri ulei de măsline câteva frunze de pătrunjel sare
Supă de orez cu legume - Mod de preparare
Speli orezul de mai multe ori şi îl pui la fiert în apă cu sare. Cureţi morcovul şi îl feliezi, iar restul legumelor spălate le tai cuburi şi le adaugi în oală.
Laşi supa să fiarbă până când legumele sunt moi. Iei oala de pe foc şi laşi la răcorit 10 minute, apoi adaugi uleiul şi frunzele de pătrunjel tocate mărunt. Serveşti supa caldă sau rece.
Supă rece de roşii. Reţetă de vară