Supă de orez şi linte cu usturoi şi lămâie

supa de orez si linte jpeg

Ai nevoie de un revigorant? Această supă de orez şi linte cu usturoi şi lămâie poate fi reţeta ideală! În plus, poţi însoţi acest bol de supă cu o salată de sfeclă cu hrean sau un bol de humus cu zeamă de portocală.

Ingrediente:

jumătate cană de linte fiartă în două căni de apă sau supă de legume 1 cană orez brun fiert în 2 căni de apă cu puţină sare 4-6 căni de supă de legume (sau chiar mai multă dacă vrei) 2-3 lămâi stoarse un sfert de linguriţă de coajă de lămâie 1 linguriţă turmeric 4-5 căţei usturoi, pisaţi 1 frunză dafin un sfert linguriţă de piper 1-2 linguriţe de ulei de măsline un sfert de cană de pătrunjel tocat 4-6 felii de lămâie pentru ornat

Mod de preparare:

Sunt două feluri în care poţi prepara această supă: ori pui toate ingredientele în supă, într-o oală şi laşi să fiarbă până când lintea şi orezul sunt moi şi atunci poţi servi, ori prepari lintea şi orezul separat şi apoi le pui în supă lângă celelalte ingrediente. Mai jos, vei găsi această a doua metodă de preparare.

Pentru a fi gata mai repede, lasă lintea la înmuiat cam două ore. Apoi o poţi pune la fiert, la foc mic până când se înmoaie. Când începe să clocotească, reduci flacăra şi mai laşi să fiarbă 20 de minute. Dacă lintea nu este înmuiată în prealabil, fierberea acesteia ar putea dura undeva la 30-40 de minute.

Prepară orezul separat, în acelaşi timp în care găteşti şi lintea. Pune la fiert apa cu puţină sare, adaugă orezul brun, acoperă cu un capac şi lasă la foc mic timp de 30 de minute sau până când s-a înmuiat ori lichidul a fost absorbit.

Când orezul şi lintea s-au făcut, le poţi adăuga în supă împreună cu celelalte ingrediente: sucul şi coaja de lămâie, usturoiul, frunza de dafin, condimentele şi pătrunjelul. Lasă să fiarbă la foc mic, cam 20 de minute. Îndepărtează frunza de dafin înainte de a servi. Adaugă sare, piper, turmeric şi boia dulce, după gust. Serveşte supa caldă, ornată cu câteva felii de lămâie.

Sursa: lunchboxbunch.com