Supă de porumb. Cea mai bună reţetă a verii

supa de porumb jpeg

De câte ori prepar această supă de porumb simt că în sfârşit e vară. Această supă este uimitoare, dar cheia este porumbul de bună calitate, pentru că aroma este cea mai importantă parte a acestei reţete a verii. Evită să foloseşti porumb congelat.

Supă de porumb. Cea mai bună reţetă a verii - Ingrediente

8 ştiuleţi de porumb, curăţaţi ca în imagine 3 linguri unt 5 felii de bacon, tăiate în bucăţi 1 ceapă tocată 1/4 cană făină 1 căţel usturoi, zdrobit 5 căni apă 500 g cartofi tăiaţi bucăţi 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 frunză de dafin sare piper 1 cană smântână 1 lingură miere 2-3 linguri chives sau ceapă verde tocată brânză cheddar răzuită

Supă de porumb. Cea mai bună reţetă a verii - Mod de preparare

Topeşte untul într-o oală mare la flacără medie. Adaugă ceapa şi baconul şi lasă pe foc, amestecând continuu, până când ceapa se înmoaie şi chiar se rumenşte pe margini, 8-10 minute. Adaugă făina şi usturoiul şi lasă pe foc un minut jumătate. În timp ce amesteci, torni uşor cele 5 căni cu apă. Lasă amestecul să fiarbă, amestecând constant, apoi încorporează porumbul şi cartofii.

image

Adaugă cimbrul şi frunza de dafin şi asezonează cu sare şi piper, după gust. Lasă să dea în clocot, apoi dă focul mai mic şi lasă să fiarbă, amestecând constant, până când se înmoaie cartofii, cam 20 de minute.

Dă la o parte frunza de dafin apoi transferă 2 căni şi jumătate din supă într-un blender şi mixează până se face o pastă. Repune în oală, apoi amestecă şi încorporează smântâna şi mierea. Presară peste fiecare porţie ceapa verde ori chivesul şi brânză cheddar.

sursa: http://www.cookingclassy.com/

Cel mai bun porumb copt pe jar, cu sos de smântână

Cel mai bun porumb copt pe jar, cu sos de smântână

Supă de porumb cu roşii

Supă de porumb cu roşii

Supă-cremă de porumb

Supă-cremă de porumb