Supă de praz cu cartofi şi bere

supa jpeg

Pentru că frigul nu se lasă dus, ai cel mai bun motiv pentru a prepara această supă de praz cu cartofi şi bere.

De ce ai nevoie pentru supa de praz cu cartofi şi bere

4-5 cartofi

3-4 fire de praz

50 g unt

1 linguriţă sare

piper

200 ml bere blondă

4-5 crenguţe de cimbru

600 ml supă clară de pui

100 g smântână

crutoane

Cum se prepară supa de praz cu cartofi şi bere

Cureţi cartofii şi-i tai cubuleţe, apoi îi fierbi în apa cu sare. Îi ţii până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, apoi îi scurgi.

Topeşti untul şi căleşti firele de praz tocate, pe care le asezonezi cu sare şi piper, după gust şi crenguţele de cimbru. Când prazul s-a sotat uşor, torni berea şi laşi să fiarbă 8-10 minute. Dai deoparte, adaugi cartofii, scoţi crenguţele de cimbru, torni supa şi pasezi compoziţia. Pui oala pe foc şi o mai laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi smântâna şi amesteci.

Serveşti supa cu crutoane.

Sursa https://craftbeering.com

https://craftbeering.com