Supă de pui
Mici şi pretenţioşi, micuţii noştri trebuie răsfăţaţi mereu cu „papa bun“. Din meniul tău din acest weekend ar putea face parte şi această supă care va fi pe gustul lor.
Dificultate mică Preparare 60' 4 porţii
Ingrediente
1 piept de pui cu os
2 morcovi
2 cartofi
1 rădăcină de pătrunjel
1 păstârnac
1 ţelină potrivită
1 ceapă
tăiţei cu ou (sau de casă)
pătrunjel verde
sare
smântână (opţional)
Mod de preparare
Cureţi pieptul de pui de piele, îl speli şi îl pui la fiert în 2-3 l de apă cu puţină sare. Îndepărtezi cu grijă spuma formată până rămâne zeama limpede şi curată.
Între timp, cureţi zarzavaturile, le speli şi le tai bucăţi mari sau le laşi întregi. Când carnea este bine fiartă, o scoţi din oală, îndepărtezi oasele şi o
tai fâşii.
Introduci în supă zarzavaturile, întregi sau tăiate bucăţi mari, potriveşti gustul de sare şi laşi să fiarbă totul, la foc mic, circa 20 de minute. Scoţi deoparte
ceapa şi o arunci.
Separat, fierbi tăieţeii în apă cu sare, îi scurgi de apă şi îi adaugi în supă. Adaugi carnea şi după 2-3 clocote opreşti focul, adaugi pătrunjelul tocat sau frunzuliţe şi laşi supa să se aromatizeze, apoi o serveşti cu sau fără smântână, după preferinţa micuţului tău.
sursa foto: Shutterstock