Supă de pui cu bere
Da, pe lângă sosul de friptură, berea se poate adăuga şi în supă, iar rezultatul final va fi delicios.
De ce ai nevoie pentru supă
2 linguri unt
2 cepe
½ de ţelină
2 morcovi
50 g făină
sare
piper
boia de ardei iute
500 g aripi de pui
200 ml bere blondă
2 linguri pastă de tomate
800 ml supă de pui
100 g smântână
ceapă verde, pentru decor
Cum se prepară supa
Topeşti untul în tigaie, adaugi cepele, ţelina şi morcovii tocate şi le laşi până când legumele încep să se înmoaie. Amesteci făina cu boiaua şi cu sare, după gust, şi treci aripile prin făină.
Împingi legumele spre marginile cratiţei, pui în mijloc aripile şi le rumeneşti uşor pe ambele părţi. Torni berea, amesteci, apoi adaugi pasta de tomate, supa de pui şi dai focul potrivit de tare. După ce s-au fiert aripile, adaugi smântâna şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să dea câteva clocote, dai deoparte şi serveşti supa cu ceapă verde tocată.
Sursa http://thebeeroness.com