Supă de pui cu găluşte

supa de pui cu galuste shutterstock 81874198 jpeg

Precizăm din capul locului câteva trucuri pentru cele mai bune găluşte: vor ieşi pufoase dacă se adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat, nu se vor desface la fierbere dacă se pune puţină făină în apa care fierbe şi vor deveni mai galbene dacă se pune în compoziţie şi puţin mălai.

Ingrediente

1 ceapă 2 cartofi pătrunjel verde tocat mărunt

Pentru găluşte

2 ouă

7-8 linguri de griş

sare

Mod de preparare

Se curăţă carnea, se spală şi se pune la fiert odată cu apa rece. Se fierbe, la foc potrivit, şi se curăţă cu atenţie spuma formată deasupra, pentru ca supa să fie limpede. Când carnea este pe jumătate pătrunsă, se adaugă zarzavaturile spălate. Cartofii şi ceapa crestată în cruce se pun întregi, iar restul legumelor se pun tăiate cubuleţe.

Se adaugă sare, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până sunt bine pătrunse. Se scot deoparte zarzavaturile şi carnea, se strecoară supa şi se pune din nou la foc mic.

Separat, se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă grişul treptat până când compoziţia devine densă, dar nu foarte vârtoasă. Se ia cu lingura din compoziţie şi se toarnă în supa

care fierbe la foc mic. Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă până cresc în volum, devin moi şi pufoase.

Supa cu găluşte se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde, iar carnea se serveşte rasol, garnisit cu zarzavaturile fierte.

sursa foto: Shutterstock