Supă de pui cu găluşte
Această reţetă ne-a trimis-o cititoarea noastră Stoica Adina. Aşteptăm şi reţeta ta la adresa retete@click.ro!
Ingrediente: 1 pulpă pui vegeta 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei 1 păstârnac pătrunjel verde sare piper 1 ou griş ulei de măsline
Mod de preparare:
Puneţi 3 litri de apă într-o oală. Pulpa de pui o spălaţi, adăugaţi ceapa, ardeiul, păstârnacul şi morcovii. Legumele se fierb întregi. Adăugaţi un praf de sare când pulpa de pui este fiartă. Apoi, strecuraţi într-o altă oală. Se pune din nou pe foc şi se adaugă găluştele.
Pentru găluşte:
Bateţi oul, adăugaţi griş până se îngroaşă şi adăugaţi o lingură de ulei, astfel găluştele ies mai pufoase. Puneţi găluştele în oală, una câte una. La final adăugţi vegeta, piperul şi pătrunjelul tocat.