Supă de pui cu tăieţei
Iarnă supele sunt mult mai gustoase.
Ingrediente:
1 piept mai mare de pui cu os 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină 1 păstârnac tăieţei 1 legătură pătrunjel sare piper
Mod de preparare:
Speli bine carnea, o opăreşti, arunci apa, o speli şi o pui la fiert în 3 litri de apă rece. Laşi să dea în clocot, iei spuma şi dai focul mic. Speli şi cureţi morcovii, ceapa, ţelina şi păstârnacul, le tai cubuleţe şi le adaugi în supă. Le laşi la fiert aproximativ 20-25 de minute. Scoţi pieptul de pui, îl desfaci de pe os, îl tai în bucăţele şi îl pui înapoi în supă.
După ce legumele sunt fierte, pui două mâini de tăieţei pe care îi mărunţeşti şi mai laşi să fiarbă 5 minute. Potriveşti de sare şi piper, ţii să mai dea câteva clocote, ca să se combine aromele, şi stingi focul. Presari pătrunjelul spălat şi tăiat fin.