Supă de pui cu tăiţei de casă

supa de pui cu taitei de casa jpeg

Pasul-cheie al acestei supe de pui cu tăiţei de casă este modul de preparare al acestora. Dacă urmăreşti paşii recomandaţi de noi şi foloseşti ingredientele din reţetă nu ai cum să dai greş şi vei obţine o delicioasă supă care va fi pe gustul tuturor.

Supă de pui cu tăiţei de casă - Ce ai nevoie

Pentru tăiţei 4 gălbenuşuri ½ linguriţă sare făină cât cuprinde

500 g carne de pui

1 ceapă mare

2 morcovi mari

1 rădăcină de pătrunjel

1 ţelină mică

frunze de pătrunjel şi de ţelină

Supă de pui cu tăiţei de casă - Cum se prepară

Se amestecă gălbenuşurile cu sarea şi făina, adăugată treptat, până la consistenţa unui aluat omogen, elastic, uşor de întins. Se întinde o foaie subţire, din mijlocul foii spre margine, folosind degetele. Se presară cu făină, se rulează cât mai strâns, apoi se taie, cu un cuţit bine ascuţit, fâşii subţiri de tăieţei. Se întind răsfiraţi pe o pânză curată pentru a se usca. Separat, se pune carnea la fiert cu apa rece şi se lasă la foc mic, având grijă să se cureţe bine spuma formată deasupra.Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă ceapa (întreagă), morcovii tăiaţi rondele groase, rădăcina de pătrunjel şi ţelina bucăţele. Se potriveşte gustul de sare şi se lasă la fiert circa 15 minute. Ceapa se scoate şi se aruncă.Tăieţeii se fierb separat, se scurg de apă şi se adaugă la sfârşit în supă. După 2-3 clocote cu tăieţeii, se serveşte supa de pui cu tăiţei de casă, caldă, garnisită cu verdeaţă tocată.