Supă de pui cu tăiţei de casă

supa pui taitei jpeg

Pentru vremea rece de afară o supă de pui cu tăiţei de casă este tocmai ceea ce ne trebuie. Foarte simplu de preparat şi este parte a unui meniu care ni se va părea oricând delicioasă.

Ingrediente pentru supă de pui cu tăiţei de casă

Pentru supă 1 pui mare 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 broccoli mic pătrunjel verde sare, piper

1 ou

1 praf de sare

făină cât cuprinde

Mod de preparare pentru supă de pui cu tăiţei de casă

Se amestecă oul cu făină şi cu praful de sare până se obţine un aluat suficient de tare, care să nu se lipească de mână. Făina se adaugă treptat. Se întinde aluatul în foaie cât mai

subţire şi se lasă la uscat aproximativ o oră, după care se rulează şi se taie sub formă de tăieţei cu lăţimea dorită.

Separat, se pune puiul la fiert cu apă rece şi se înlătură spuma formată. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă legumele tăiate bucăţi mari, sare după gust şi se lasă la fiert, la foc mic, 40 de minute. Se strecoară supa, păstrând calde legumele şi carnea. Se adaugă în supă tăieţeii, se lasă să fiarbă 15 minute, după care se adaugă legumele,

se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să mai dea 2-3 clocote.

Se serveşte caldă, cu sau fără carne, garnisită cu pătrunjel verde şi bucheţele de broccoli. Carnea se poate servi şi separat, garnisită cu mujdei de usturoi sau cu hrean.